Kyllä se aika kuluu nopeasti. Juuri äsken (vielä lähtiessä neiti, palatessa rouvakoira) kävi tapaamassa sulhastaan, ja nyt on aika jo valmistautua perheenlisäykseen.

Tuleva isoäiti on ryntäillyt koirankasvatuskirja toisessa kädessä lemmikkitarvikeliikkeen, apteekin ja muiden rahankeruupaikkojen väliä tukka putkella, tarvikkeita on koottu riittävästi jo muutamallekin kennelille, mutta ihan varmasti jotain puuttuu, mutta mitä? Hyvät hermot oli jo kaikkialta myyty loppuun, vain keskevertoja oli jäljellä.

Rakensimme eilen pentulaatikon. Heta arvioi työn kulkua omalla arvokkaalla tyylillään, vahti jokaisen ruuvin, haistoi jokaista puupalaa, kommentoi välillä väriä hyvin totisen näköisenä. Lapset olisivat kuulemma tarvinneet jotain iloista ja kirkasta väriä eikä tuota tummanruskeaa vesivaneria. Lupasin tapetoida sisäpuolet kissanpentutapetilla jossa on keltainen tausta.

Tulevan äidin hämmästys oli suuri kun astuin itse pentulaatikkoon ja väänsin itseni sinne risti-istuntaan. Suuret silmät kysyivät kenelle pesä olikaan tarkoitettu? Pienellä suostuttelulla arvon rouvakin suvaitsi hypähtää laatikkoon seuraksi, ja yhdessä arvioitiin loota kelvolliseksi.

Illalla tein lähtöä kentälle aikomuksenani ottaa ainoastaan Hissu ja Kätsy mukaan. Ilmeisesti minuun on helppo vaikuttaa suurilla ruskeilla silmillä johon tirautetaan vielä kyynel kulmaan. Ääneti lausuttu kysymys: Enkö enää koskaan pääse mukaan treeneihin? -kirsu ovessa kiinni vetosi niin syvälle sydämeen että tyttö pääsi mukaan. Sillä ehdolla että ei riehuta.

Tänään alkaneen mammaloman kunniaksi pesin koirahuoneen seiniä ja ikkunoita myöden. Matot ja peitot pesuun ja puhtaalle lattialle sovitin uuden pentulaatikon sekä vieraspatjan vierekkäin. Minäkin nukun sitten ainakin pari viikkoa lattialla ja vieläpä eri huoneessa, tuo toinen puolisko on varmaan tyytyväinen kun saa vallata parisängyn kokonaisuudessaan. Tosin karvakaverit pitänevät huolta siitä että äipän puolelle ei tulla!!! Ainakin luotan siihen. Vielä on aikaa hankkia lisälämpöpatteri, jos tuntuu että muuten ei lämpö riitä. Tai riittäishän se jos laittaa lämpöpumpun tehoa hippasen isommalle, tosin silloin koko mökistä tulee paistinpannu, ei pelkästä koirahuoneesta.

Kaikki on valmista uusien maailmanvalloittajien syntymään, pääsiäisen jälkeen pitäisi alkaa tapahtua.

Kepo kysyi tänään Hetalta ollaanko me harjoiteltu jo hengitystekniikkaa. Pelastaakseen nahkani tyttö nyökkäili tietävän näköisena ja huokasi syvään.