No nyt se sitten alkaa, tosissaan.

Aavistelin jo illalla että nyt taidetaan olla jo aika lähellä. Lämpökäyrä lähti niin jyrkkään laskuun, että sen olisi pakko laskea aamuksi alle kolmenseiskan. Hyvä että en yöllä tunkenut kuumemittaria Heta-paran hanuriin, mutta puoli kolmelta olin jo töihin lähdössä ja manasin kun tarhalla ei valot palaneet. Kellokytkin siis reistaa jo nyt. Sitten satuin vilkaisemaan uudelleen kelloa, ja tuuppasin äkkiä pään takaisin tyynyyn. Perhanan täysikuu.

Aamulla Heta oli totisen näköinen, suuret ja pyöreät silmät olivat jo teekupin kokoiset ja ilme oli hitusen neuvottoman näköinen. Kiinni tyttö takertui kuin nahkiainen, eikä ruoka maistunut. Hyvä että ei oksentanut kun tarjosin kädestä kermaviili-jauhelihapalloa.

Vielä oli töihin lähdettävä, mutta johan oli tuskainen päivä. Päätin tehdä työmaalla nyt kaiken mahdollisen mitä pääsin tekemään alta pois, ja sitten apteekin kautta kotiin. Töitä olikin enemmän mitä laskin, ruokatuntiin uhrasin jopa viisi minuuttia. Normaalisti hommat olisivat vieneet ainakin puoltoista työpäivää, mutta nyt puristin kaiken alle yhteen. Burana piti tosin heittää huiviin jo aamusta, sitten helpotti. Mua ei jaksanut häiritä edes paikan päällikön härnäysyritykset, se kaveri ottelee äärimmäisen taitavan sovinismin EM-tasolla. Se hyvä puoli siinä tyypissä on että sen voi jättää sinne työmaalle, se ei seuraa mua kotiin. Tai jos se kulkeutuu perässä, sille voi lykätä muutaman hihnan käteen ja osoittaa suunnan. Pojat kyllä huolehtii reitistä ja vauhdista.

Pentulaatikko oli myllätty huolella päivän aikana. Ja sitä myllytetään edelleen. Välillä tyttö rauhoittuu maate, sitten joku pyyhkeen asento tai väri alkaa taas harmittamaan ja mylläys jatkuu. Työtä säestää syvät huokaukset ja tuhahdukset, välillä tuleva äippä hyppää ulos laatikosta vain palatakseen hetken päästä takaisin. Masussa potkitaan jo innokkaasti.

Olikohan se Jossu joka kertoi joskus (urbaanilegendan?) nuoresta parista joka kuljetteli lastenvaunuja. Vastaan tuli mummo mikä alkoi ihastella lasta, ja kysyikin onko se tyttö vai poika.
-Ei me tiietä vielä, meille on tärkeää vain se, että lapsi on terve!

Niinpä.