Tulipahan tässä äkkiseltään mieleen että miksenpä kirjaisi ylös kaikenlaisia ruokajuttujakin, sitä kun tykkään kuitenkin myös tehdä? Sapuskaa meinaan.

Ohjeet on tehty muunneltaviksi, ja uusia keksittäviksi. Näinhän se on. Harvempaa ruokaohjetta noudatan kirjaimellisesti, ainoastaan leivonnassa olisi varmaan hiukan syytäkin. Tänään askartelin illalliseksi nauta-salaattia, tarvikkeet hyvin pitkälle omalta kasvimaalta. Nauta piti pyydystää jostain muualta, samoin nuudelit.

Tarvitaan siis:

-Muutama salaatinlehti, merkillä ei niin merkitystä. Mulla tällä kertaa lehtisalaattia.

-Kokonainen kesäkurpitsa, raastetaan karkeaksi raasteeksi.

-Yksi porkkana, tai muutama pieni, suikaloituna ohuiksi tikuiksi.

-Kurkku, myöskin suikaleina.

-Kirsikkatomaatteja, halkaistuna neljään osaan.

-Ruohosipulia, silputtuna noin pari rkl.

-Paprika, mulla vihreä kun kypsymistä saa odotella. Pieniksi tikuiksi suikaloituna myös.

-Värinä mulla oli pari lehteä silputtuna punamangoldia, mä luulisin että joku muukin värillinen kasvis käy vallan mainiosti jos kasvimaalla ei satu sellaista kasvamaan. Vihreän paprikan tilalla esim punaista.

-Mausteeksi pari lehteä basilikaa ja pieni nippu persiljaa.

-Yksi vaalea sipuli, nimeä en tiedä kun hukkasin siemenpussin. Vaaleampaa kuin perinteinen sipuli, mutta tavissipulikin sopinee aika hyvin. Se ohuiksi renkaiksi. Pari kynttä valkosipulia myös, ne silpuksi veitsellä, ei puristimella.

-noin 300g naudan filettä, hyvin ohuiksi suikaloituna. Mausteeksi chilisuolaa, (eli nippu punaisia chilipalkoja ilman siemeniä ja noin puolen desin verran merisuolaa heitettynä tehosekoittimeen, huolella murskaksi ja jätetään hetkeksi avoimeen paikaan kuivumaan) ja tuo edellä mainittu valkosipuli.

-pari pakettia maustettuja nuudeleita, keitetään ohjeen mukaan. Chiliä kannattaa miettiä jos sellaista pussissa mukana. Minä jätin väliin.

Sittenpä pannulle hiukan voita ja siihen sipulirenkaat ja valkosipulihakkelus hautumaan. Hetken päästä lisätään filesuikaleet ja käännellään ahkerasti. Maustetaan chilisuolalla.

Kahteen isohkoon kulhoon ladotaan salaatinlehdet toiselle reunalle pystyyn. Sekoitetaan keskenään porkkana, kesäkurpitsa, paprika, tomaatit, kurkku ja ruohosipulit, sekä väriä antava kasvis, olkoon se sitten punamangoldi, punainen paprika tms. jaetaan kahtia ja kasataan nämä sille puolen kulhoa missä salaatinlehdetkin ovat. Toiselle puolelle pohjalle nuudelit ja päälle liha-sipuliseos. (Kuuma ja kylmä pidetään omilla puolillaan)

Koristele silputulla basilikalla ja persiljalla, tarjoa heti. Salaatin päälle maun mukaan jotain salaatinkastiketta jos haluaa.

Meillä maistui, kertokaas jos joku muukin uskaltaa tehdä. ;)